Nieuws‎ > ‎

Nu ook floorball training voor 6- en 7-jarigen bij HFC Heroes

Geplaatst 16 sep 2020 11:37 door HFC Heroes bestuur

Hou je van samen lekker bewegen en sporten? Ben je 6 of 7 jaar? Kom dan ook floorball spelen bij HFC Heroes in sporthal de Molenwiek op maandag!

 

Floorball??

Floorball lijkt wel wat op ijshockey, maar je speelt het in een zaal. Net als bij ijshockey staat er een boarding om het veld en een klein doel in het veld. Je speelt het met kleine teams en je gebruikt een kunststof stick (die wel wat op een ijshockeystick lijkt) en een opengewerkte kunststof bal.

Wist je dat floorball één van de snelst groeiende teamsporten in Europa is?!

 

De regels van floorball zijn niet erg ingewikkeld en je maakt spelenderwijs kennis met deze sport. Tijdens de training doen we leuke oefeningen, spelletjes en ook partijtjes; zo leer je het vanzelf!

Handig om vast te weten:

-      je mag met beide kanten van het blad van je stick spelen!

-      je mag via de boarding spelen!

 

In vergelijking met bijvoorbeeld (zaal-)hockey of ijshockey is het een veilige sport. Dat komt door de regels (je mag bijvoorbeeld niet boven heuphoogte met je stick zwaaien), geen bodychecks (zoals bij ijshockey) en het materiaal: je speelt met een kunststof stick en lichte, opengewerkte bal. Bij floorball komen er zelden zware blessures voor. Door floorball verbeter je wel je conditie, motoriek en leer je goed samenspelen!

 

Bij de jeugd zijn de teams gemengd. Vanaf ongeveer 8-9 jaar mag je met de competitie meedoen. Er worden dan ongeveer 1 keer per maand wedstrijden gespeeld. Nieuw is dat vanaf nu ook voor meisjes en jongens van 6 en 7 jaar een training is! Zo leer je spelenderwijs floorball kennen.

 

De eerste drie trainingen zijn gratis en er staat dan een stick voor je klaar. En natuurlijk houden we alle corona-regels in acht.

Dus… meld je aan, neem je zaalschoenen en een bidon mee, trek je sportkleren aan en doe lekker mee!

 

Wie: meisjes en jongens van 6 en 7 jaar

Waar: in sporthal de Molenwiek (Papiermolen 3, Houten ) 

Wanneer: maandag van 17:30-18:30 uur

Aanmelden viainfo@hfc-heroes.nl

Meer informatie: www.hfc-heroes.nl

 

Nieuwsgierig geworden naar floorball, maar ouder dan 7 jaar? Ook jij kunt kennismaken met floorball. Meld je aan via info@hfc-heroes.nl!

Comments